Duletovi Zmajevi spremni za osvetu protiv Šveđana

U zeničkoj Areni večeras protiv Švedske

Duletovi Zmajevi spremni za osvetu protiv Šveđana

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici igra revanš meč protiv Švedske u okviru četvrtog kola grupne daze pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Duška Vujoševića su ostvarili dvije vezana pobjede na domaćem terenu portiv Slovačke (84:71) i Armenije (98:85) i jasno je da žele nastaviti svoj pobjednički niz. Naša selekcija jedini poraz u dosadašnjem dijelu pretkvalifikacija doživjela je upravo protiv Švedske u prvom kolu kada je ova ekipa slavila sa 81:73.

Jasno je da naši košarkaši žele večeras u zeničnoj Areni da se osvete Šveđanima za poraz u prvom meču i sigurno je da im neće faliti motiva. Vujošević je nakon utakmice protiv Armenije izjavio da ga najviše zabrinjava činjenica da propuštamo prilike da slavimo s većom razlikom u mečevima koje dobijamo, te da se nada da na kraju koš razlika neće odlučivati putnika u kvalifikacije.

Naši košarkaši su u dosadašnjem dijelu pretkvalifikacija postizali 85 poena po utakmici što je uz Holandiju najviše. Naš najbolji strijelac je mladi Džanan Musa koji po meču postiže 25,7 poena i sigurno je da se od njega očekuje večeras da bude lider ove ekipe.

Ono što je Vujošević uspio da uradi jeste da se ovi mladi momci bore do zadnjeg atoma snage u svakoj utakmici što baš nije bilo često u bh. reprezentaciji. Iako se na trenutke može vidjeti da nam fali nekog dodatnog kvaliteta, naši košarkaši velikom borbenošću i željom uspijevaju da nadoknade sve nedostatke.

"Znamo svi da je svaki meč jako značajan. Sve ekipe koje su igrale na domaćem terenu u grupi su dobijale i bit će prvi u grupi onaj ko ostvari pobjedu na gostujućem terenu. Švedska ima ozbiljan sastav, nekoliko igrača koji igraju u profesionalnoj evropskoj košarci i u svakom slučaju za naš tim je vrlo ozbiljan protivnik. Također, na neki način važnost utakmice će biti dodatni teret koji ćemo morati na najbolji način iskoristimo", rekao je Vujošević na jučerašnjoj press konferenciji.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Švedske igra se večeras od 20 sati u Areni u Zenici. Sigurno je da će naši momci trebati ponovo veliku podršku od navijača i poručili su da nesumnjaju da će Arena večeras biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi