Duljević i Ahmetović srušili prvaka na Koševu

Bordo tim slavio

Duljević i Ahmetović srušili prvaka na Koševu

E. Škorić

U derbiju drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je s 2:0 savladalo Zrinjski.

U jednoj dosta dinamičnoj, ali i teškoj utakmici bordo tim uspio je da upiše pobjedu, prvu u novoj sezoni Premijer lige. Izabranici Almira Hurtića došli su do cilja iako u sastavu nije bilo ni Benke, ni golmana Pavlovića, Hodžića, koji su navodno suspendovani od strane kluba.

Veliku šansu Sarajevo propušta već u devetoj minuti, kada je Novakovićev udarac zaustavio Kozić. Splasnuo je potom tempo igre, ali u 26. minuti promijenio se rezultat na semaforu.



Bh. reprezentativac Haris Duljević jednim projektilom matirao je golmana Zrinjskog za veliko slavlje domaćih, a njegov  gol bi lako mogao da bude i gol kola, pa i gol sezone.

U završnici prvog dijela Zrinjski se probudio, imao nekoliko polušansi, no na odmor se otišlo kod rezultata 1:0.

Na početku drugog dijela Ahmetović glavom šutira ravno u Kozića, a u 47. minuti najbolja šansa za goste iz Mostara, no Todorović je zamalo neprecizan.

U 50. minuti šutira i Mešanović, siguran je Adilović. Mreže su mirovale do 77. minute, kada je Ahmetović glavom pogodio nakon fenomenalne asistencije Crnkića.



Do kraja utakmice ostalo je 2:0, Sarajevo upisalo važnu pobjedu i ima četiri boda, a Zrinjski ostaje na tri boda. Još dodajmo da je na ovom meču lakši potres mozga zadobio stoper Zrinjskog Slobodan Jakovljević, nakon jednog sudara s Ahmetovićem.

Sarajevo - Zrinjski 2:0 (Duljević 25, Ahmetović 77)

Sarajevo: Adilović, Kadušić, Rustemović, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Balić, Bekić Almir, Ahmetović, Am. Bekić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Kozić, Peko, Graovac, Tomić, Barić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Bilbija.





Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi