Duljević: Ne bih imao ništa protiv da igram u Turskoj

Intervju za turski Hurriyet

Duljević: Ne bih imao ništa protiv da igram u Turskoj

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Haris Duljević govorio je za turske medije uoči Eura u Francuskoj.

Turcima je bilo zanimljivo što Duljević igra za FK Sarajevo, klub koji za sponzora ima Turkish Airlines, ali i iz razloga što je član bh. reprezentacije, koja je nedavno u St. Gallenu poražena od Španije s 3:1.

Upravo Španija će na Evropskom prvenstvu biti drugi protivnik Turskoj. 

"Španija je jedna od najboljih ekipa i teži uvijek da bude na vrhu. Za nas je velika čast što smo igrali prijateljsku utakmicu protiv Španije i za nas mlade igrače to je ogromno iskustvo. Sigurno da će Turskoj biti jako teško u grupi sa Španijom", rekao je Duljević za turski Hurriyet.

"Odnos između BiH i Turske je uvijek bio dobar i sigurno je da želim puno sreće Turskoj na Euru. Imate sjajnu momčad i vjerujem da Turska može da napravi senzaciju u Francuskoj", ističe kapiten bordo tima, inače jedan od boljih pojedinaca u porazu naše selekcije od Španije.

Osvrnuo se na prijateljski susret Sarajeva i Galatasarayja koji je igran na Koševu.

"Za nas je bilo neprocjenjivo iskustvo igrati protiv Galate. Sretni smo zbog toga i pamtit ćemo tu utakmicu. Gledatelji su mogli da uživaju u nogometnom spektaklu".

O samoj turskoj Superligi Duljević kaže: "Pratim tursku ligu. Stadioni su veliki, atmosfera je super, ne bih imao ništa protiv da zaigram u Turskoj, ali trenutno sam jako sretan u Sarajevu", zaključio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi