Duljević starter u porazu Hanse, Selimbegović sa Regenburgom pretrpio domaći poraz

Bajramović sa Karlsruheom slavio

Duljević starter u porazu Hanse, Selimbegović sa Regenburgom pretrpio domaći poraz

A. Beganović

U vikendu iza nas odigrane su utakmice 17. kola 2. Bundeslige u kojem je HSV sa ubjedljivih 3:0 savladao Hansu Rostock, čije boje brani bosanskohercegovački internacionalac Haris Duljević.

Nekadašnji fudbaler Sarajeva ponovo je bio u sastavu Hanse, no on i njegovi saigrači se nisu dobro proveli na gostovanju kod HSV-a.

Favorizirani domaćin je furiozno otvorio meč, a do 18. minute postigao je dva pogotka. Glatzel i Reis su pogađali mrežu Hanse. Do 80. minute rezultat se nije mijenjao, a onda je Glatzel svojim drugim pogotkom zapečetio sudbinu Hanse.

Regensburg, kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Mersed Selimbegović na domaćem terenu je pretrpio poraz u duelu sa Werderom. Slavila je ekipa iz Bremena rezultatom 3:2.

Breitkreuz je doveo Regensburg do prednosti u 5. minuti, da bi Bittencourt u 39. stvari vratio na početak. U 59. minuti Friedl dovodi Werder do prednosti, da bi u 89. Ducksch riješio pitanje pobjednika. U sudijskoj nadoknadi Singh je pogodio za konačnih 2:3.

U efikasnom susretu na kojem je viđeno pet pogodaka Karlsruhe u čijem stručnom štabu radi nekadašnji bh. reprezentativac Zlatan Bajramović savladao je Heidenheim (3:2), dok je vodeći St.Pauli osvojio bod na gostovanju kod Fortune Dusseldorf.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Drugoplasirani Darmstadt slavio je s minimalnih 1:0 na gostovanju kod Paderborna, dok je Schalke sa ubjedljivih 4:1 savladao Nurnberg.

Nakon 17 kola na vrhu tabele nalazi se St.Pauli sa 36 bodova, četiri manje ima Darmstadt, dok HSV i Schalke imaju po 29. Regensburg našeg Mersada Selimovića nalazi se na 5. mjestu sa 28 bodova, Karlsruhe je 10. sa 24 boda, dok je Duljevićeva Hansa 14. sa 19 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi