Dumić donio bod Brondbyu

Dumić donio bod Brondbyu

M. Šljivak

Mladi reprezentativac Danske, 19-godišnji Sarajlija Dario Dumić, donio je svojim golom bod Brondbyu na gostovanju kod Kogea u 18. kolu danske Superlige.

Koge je poveo u 74. minuti igre preko Romera, da bi Dumić u prvoj minuti sudijske nadoknade pogodio mrežu domaćih, te je tako donio bod svom timu koji se trenutno nalazi na 10. mjestu prvenstvene tabele.

Dumić je u nekoliko navrata izrazio želju da nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali dosad nije dobijao poziv u naše omladinske kategorije, dok ovaj 19-godišnji štoper redovno dobija pozive u reprezentaciju Danske.

Mladom Dumiću koji je od ove sezone standardan u provm timu Brondbya ovo je bio prvi seniorski gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.