Dumić od naredne sezone prvotimac Brondbyja

Dvije titule prošle sezone

Dumić od naredne sezone prvotimac Brondbyja

Dario Dumić, juniorski reprezentativac Danske, od naredne sezone nastupat će za prvi tim Brondbya. Prošle sezone osvojio je titulu sa drugim timom i juniorima.

Prošla sezone je bila veoma iscrpljujuća za Dumića koji je nastupao za drugi tim Brondbyja i juniore, ali ju je završio sa dva trofeja.

Tokom prošle sezone neko vrijeme je trenirao i sa prvim timom, a do naredne sezone Sarajlija će biti njegov standardni član. Dumić ističe da je očekivao da bude prebačen u prvi tim.

"Nemam više pravo nastupa za juniore, ali iako sam mogao ostati u drugom timu, očekivao sam da budem prebačen u seniore. Pogotovo jer sam nedavno produžio ugovor na tri godine", rekao je Dumić u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"Ima nekoliko stopera, ali ukoliko se pokažem u utakmicama za drugi tim i budem dobro radio na trenizima, nema razloga da ne očekujem određenu minutažu u prvom timu".

U Danskoj se održava Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, a domaćin je ispao nakon grupne faze. Dumić ističe kako su svi razočarani takvim rezultatom.

"Svi su razočarani, jer su bilo domaćini. Trebao im je samo jedan bod u trećem susretu kako bi se kvalifikovali dalje. Mislim da je nesreća uzrok takvog rezultata. Protiv Islanda su imalo dosta prilika, ali jednostavno nisu imali sreće", kaže Dumić, koji je ranije u razgovorima za naš portal isticao da bi rado zamijenio dres danske reprezentacije, za onaj našeg nacionalnog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.