Đumić: Ovo je korak naprijed u mojoj karijeri

Bh. reprezentativac potpisao za Utrecht

Đumić: Ovo je korak naprijed u mojoj karijeri

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Dario Đumić danas je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Utrechta.

Đumić je odlučio napustiti NEC Nijmegen nakon što je ovaj klub ispao u niži rang holandskog fudbala, ali je veoma brzo pronašao novi klub. Bh. fudbaler je imao nekoliko ponuda na stolu, ali na kraju je odlučio da potpiše ugovor na četiri godine sa Utrechtom.

"Veoma sam sretan zbog prelaska u Utrecht. Ovo je novi izazov u mojoj karijeri. Kakav je Utrecht klub pokazuje i njihov prošlogodišnji plasman u domaćem prvenstvu. Ovo je korak naprijed u karijeri. Drago mi je što ću i u narednoj sezoni igrati u Holandiji. Od dolaska ovdje govorio sam da mi stil igranja u Holandiji odgovara, tako da mogu dodatno napredovati ovdje. Mnogo je prostora za napredak", rekao je Đumić, te se dotakao utakmice Evropske lige protiv Vallette s Malte.

"Ne znam da li ću ja biti taj igrač kojeg će Utrecht prijaviti pred utakmicu protiv Vallette, s obzirom da ne treniram mjesec. Nadam se da ću zaigrati odmah u drugom pretkolu Evropske lige. Jedva čekam da počnem igrati za novi klub. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti plasman u Evropsku ligu", rekao je Đumić, te dodao na kraju: 

"Sretan sam i što sam ovih transferom povećao šanse da zadržim status reprezentativca. Na meni je da nastavim tamo gdje sam stao prošle sezone i trudim se da budem još bolji, jer nacionalni tim je jedan od mojih glavnih motiva zbog kojih i igram fudbal".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi