Đumić: U Danskoj bih mogao igrati samo za jedan klub
EPA

Čeka na novi transfer

Đumić: U Danskoj bih mogao igrati samo za jedan klub

Bosanskohercegovački fudbaler Dario Đumić završio je nedavno svoju epizodu u Dynamo Dresdenu.

U protekloj sezoni Đumić je u Dynamu boravio na posudbi, a igre koje je pružao dovele su do toga da su Nijemci željeli otkupiti njegov ugovor, međutim na kraju nisu uspjeli postići dogovor s Utrechtom.

Tako se 27-godišnji defanzivac nakon samo jedne sezone vraća u Utrecht, s kojim je ugovorom vezan do 2021. godine, međutim nije isključeno da tokom ljeta napravi novi transfer.

Medije u Danskoj, gdje je Đumić ujedno i napravio prve fudbalske korake, interesovalo postoji li šansa da se vrati u tamošnji fudbal.

"Nekada kroz glavu prođu misli oko toga da se u jednom trenutku karijere vratim u Dansku, ali to je još daleko, jer mi je stvarno dobro u inostranstvu. Ako i dođe do toga, postoji samo jedan klub koji mi je zanimljiv, a to je, naravno, Brondby", kazao je, između ostalog, Đumić.

Đumić je prethodno za Brondby nastupao u razdoblju od 2013. do 2016. godine. Prije nego što je otišao u Holandiju za ovaj tim je odigrao 106 utakmica i pritom postigao tri gola uz četiri asistencije.

Vrijedi podsjetiti da je Đumić za vrijeme ere Mehmeda Baždarevića bio i "A" reprezentativac naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi