Dunfermline i St. Mirren slavili u gostima

Škotska Premier liga, 5. kolo

Dunfermline i St. Mirren slavili u gostima

Edmir Škorić

Sva tri susreta subotnjeg programa petog kola škotske  Premier lige su završena. Gosti su od mogućih devet osvojili šest bodova.

Gostujuće pobjede ostvarili su Dunfermline i St. Mirren, dok je siguran na svom terenu bio Aberdeen.

Aberdeen je do prve pobjede došao nad posljednjeplasiranim Invernessom. Milsom je doveo u 12. minuti domaće u vodstvo, povisio je Vernon na 2:0 u 27. minuti, a utjehe vrijedan pogodak za goste postigao je Foran deset minuta prije kraja.

Pogotkom Burnsa, pet minuta prija kraja, Dunfermline je savladao Dundee te izbio na treću poziciju, odmah iza Motherwella i Celtica. Thompson je junak St. Mirrena, jer je u 42. i 45. minuti svojoj momčadi donio preokret u gostima kod Hiberniana, koji je prethodno preko O'Connora poveo u 25. minuti.

Sutra su na programu preostala tri susreta petog kola, a sastaju se Motherwell i Ranger, Kilmarnock i Hearts te Celtic i St. Johnstone.

Škotska Premier liga, 5. kolo:

Aberdeen - Inverness 2:1 (Milsom 12, Vernon 27/ Foran 79)
Dundee - Dunfermline 0:1 (Burns 85)
Hibernan - St. Mirren 1:2 (O'Connor 25/ Thompson 42, 45)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.