Dunga dobio otkaz!

Brazilski savez donio očekivanu odluku

Dunga dobio otkaz!

Nakon ispadanja u četvrtfinalu SP-a od Holandije nije dugo trebalo brazilskom nogometnom savezu da donese odluku o smjeni selektora Carlosa Dunge i njegovih pomoćnika.

Reprezentacija se sinoć vratila kući, svi igrači, kao i cijela brazilska nacija, nalazi se u stanju šoka zbog ispadanja, ali više zbog loših igara na prvenstvu. Brazil nije bio ni blaga kopija onoga Brazila koji smo godinama gledali. Glavni krivac za to je Carlos Dunga, čovjek koji je od Brazila napravio reprezentaciju koja igra kao Italija nekada.

„Nakon ciklusa koji je počeo 2006. godine i završio ispadanjem u četvrtfinalu SP-a od Holandije donijeli smo odluku da razriješimo dužnosti selektora Carlosa Dungu i kompletan stručni štab. Novi stručni štab biće imenovan do kraja jula mjeseca“, objavio je CBS (Nogometni Savez Brazila).

Već neko vrijeme se u brazilskim medijima kao mogući nasljednici Carlosa Dunge spominju bivši selektor Luiz Felipe Scolari, te dojučerašnji trener Milana i Dungin suigrač iz igračkih dana Leonardo. Ko god bude brazilska javnost očekuje drastične promjene u načinu igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti