Dunga: Okrećemo se SAD-u

Nakon teške pobjede protiv JAR-a

Dunga: Okrećemo se SAD-u

Edmir Škorić

Uvođenjem Daniela Alvesa u polufinalnoj utakmici Kupa konfederacija, selektor Brazila napravio je pravi potez. Upravo Barcelonin igrač je Dunginom timu donio finale, te radost cijeloj naciji. Dunga je sa dosta respekta prokomentarisao igru Južne Afrike, no svjestan je i težine narednog protivnika, SAD-a.

Punih 88 minuta trebalo je Brazilu da razbije odbranu Južne Afrike, te postigne pogodak vrijedan finala. Selektor Brazila Dunga svjestan je da Južnoafrikanci imaju taktički dobar tim, te da nisu bez razloga slovili za jednog od favorita ovog natjecanja.

"Znali smo da će biti teška utakmica, znajući da će Južna Afrika napasti. Bili su dosta brzi, svaka utakmica na kraju ovakvog takmičenja bude teška, no mi smo je eto dobili", izjavio je Dunga.

Brazilski šef vjeruje da je napravio pravi potez uvođenjem Danija Alvesa, koji je na kraju ispao junak.

"Igra je bila jako zatvorena, pa sam ubacio Alvesa jer je brz i pravi specijalista. Maicon, inače, ima napadačke karakteresitke, no protiv Južne Afrike nije mu išlo. "

Naredni protivnik Brazila u finalu je SAD, a Dunga vjeruje da su i "komšije" tvrd orah, bez obzira na onu visoku pobjedu Brazila od 3:0 u drugoj utakmici grupne faze. "SAD ima osebujan način igre pa ćemo morati ostati mirni protiv njih. Nisam gledao SAD sinoć, no sada ćemo pogledati utakmicu i pripremiti se za subotnje finale", završio je brazilski "djedica".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.