Dunga: Početak je uvijek najteži

Nakon sinoćnjeg trijumfa

Dunga: Početak je uvijek najteži

O. Lekić

Selektor reprezentacije Brazila, Carlos Dunga, očekuje bolju igru svoje ekipe u nastavku SP-a, nakon pobjede od 2:1 nad Sjevernom Korejom u utakmici G-grupe u Johannesburgu.

Golovi Maicona i Elana u drugom poluvremenu dali su prednost Brazilu od 2:0, nakon čega je uslijedila nervozna završnica meča za Brazilce, jer je Ji Yun-Nam zatresao mežu u 88. minuti.

"Početni meč je najteži jer ga dugo iščekuješ i nestrpljenje kulminira'', rekao je Dunga.

"Nisam potpuno sretan, ali ovakvi počeci su česti na SP'', dodao je.

Petostruki svjetski prvaci su bili isfrustrirani istrajnom defanzivnom igrom Sjeverne Koreje, koji se nalaze 104 mjesta ispod Brazila na FIFA-inoj rang listi.

"Kada naiđemo na tim koji je ofanzivan kao i mi to stvara dodatni prostor za naše napade, ali kada je ekipa defanzivna jako je teško kreirati protunapad'', dodao je Dunga.

Robinho je bio konstantna prijetnja Sjevernokorejcima, ali uprkos brojnim napadima Brazil nije uspijevao probiti sjevernokorejsku odbranu do drugog poluvremena.

''To nije bio naš najbolji meč, ali smo upisali pobjedu i to je ono što je sada bitno'', rekaoje Robinho.

On je siguran da će tri boda omogućiti njegovom timu da podigne igru na viši nivo u iduće dvije utakmice grupe protiv Obale Slonovače i Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti