Dunga: Pritisak je sasvim normalan
Autobus sa igračima Brazila stigao u JAR

Dunga: Pritisak je sasvim normalan

E. Škorić

Na press konferenciji za novinare, brazilski selektor Carlos Dunga je kazao kako je pritisak, koji je na njegovim igračima, sasvim normalan.

"Pritisak je normalan. Moramo igrati na pobjedu - to je brazilski mentalitet", kazao je Carlos Dunga.

Carlos Dunga je Karioke preuzeo 2006. godine, a godinu dana kasnije osvojo je Copa America, potom 2009. godine Kup konferedeacija, a prošle godine odveo Brazil na SP u Južnu Afriku.

"Ovdje imamo 300 novinara iz Brazila, koji se nadaju da nećemo osvojiti Mundijal, tako da mogu reći kako su cijelo vrijeme bili u pravu i kako je on (trener) pukom srećom osvojio Copa America i Kup konfederacija. Ali u stvarnosti to se ne događa samo nama, od svakog trenera se zahtijeva naslov", dodaje Dunga.

Brazil će se natjecati u skupini G zajedno sa Sjevernom Korejom, Portugalom i Obalom Slonovače. Nedavno su u prijateljskom susretu sa 3:0 savladali Zimbawe, a sada ih čeka susret sa Tanzanijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.