Dunga: Ronaldinho nije u mojim planovima

Brazilski as sve dalje od SP

Dunga: Ronaldinho nije u mojim planovima

Adnan Beganović

Selektor brazilske fudbalske reprezentacije, Carlos Dunga, na popis igrača za prijateljski susret sa Irskom nije uvrstio Ronaldinha, a za brazilske medije je izjavio igrač Milana trenutno nije u njegovim planovima.

"Svi imaju šanse naći se na Svjetskom prvenstvu, a na nama je da napravimo analizu i odlučimo se za potrebne. Kako sada stvari stoje, Ronaldinho se ne uklapa u naše planove", rekao je Dunga i dodao:

"Vi novinari uvijek u momčadi želite vidjeti jaka igračka imena, no takva za mene ne postoje. Ne želimo sami sebi stvarati nove probleme."

Podsjetimo, Ronaldinho je posljednji susret za nacionalnu selekciju odigrao u aprilu prošle godine, a u 21 utakmici za Rossonere u ovoj sezoni postihgao je 9 pogodaka te upisao isto toliko asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.