Dunga za Argentinu računa i na Adriana
Adriano nakon duge stanke ponovo u reprezentaciji.

Selektor Brazila objavio spisak

Dunga za Argentinu računa i na Adriana

Edmir Škorić

Reprezentacija Brazila u septembru igra važne kvalifikacijske utakmice protiv Argentine i Čilea, a selektor Dunga danas je objavio konačan spisak igrača koji će kalkulirati za ove mečeve.

Nakon pet mjeseci u reprezentaciji Brazila nastupit će napadač Adriano, koji sve bolje igra u dresu brazilskog Flamenga. Posljednju utakmicu bivši napadač Intera odigrao je u Londonu protiv Italije (prijateljski susret), a poslije toga pozvan je na kvalifikacijske dvoboje protiv Perua i Ekvadora, no nije dobio priliku.

Dobrim igrama u dresu Liverpoola Lucas je zaslužio poziv selektora Dunge, i to nakon godinu dana odsustva iz reprezentacije. Za poziciju lijevog beka pozvan je Filipe Luis, igrač Deportivo La Corune, koji će biti alternativa za ozlijeđenog Marcela (Real Madrid).

Brazil će 5. septembra u Rosariju igrati protiv Argentine, potom četiri dana poslije s Čileom.

GOLMANI: Julio Cesar (Inter Milan), Victor (Gremio);
ODBRANA: Andre Santos (Fenerbahce), Daniel Alves (Barcelona), Maicon (Inter Milan), Filipe (Deportivo La Coruna), Lucio (Inter Milan), Luisao (Benfica), Miranda (Sao Paulo), Juan (AS Roma);
SREDINA: Elano (Galatasaray), Felipe Melo (Juventus), Gilberto Silva (Panathinaikos), Josue (VfL Wolfsburg), Ramires (Benfica), Julio Baptista (AS Roma), Kaka (Real Madrid), Lucas (Liverpool);
NAPAD: Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Robinho (Manchester City), Adriano (Flamengo).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.