"Dupla kruna" zaustavlja saobraćaj u Sarajevu

Sarajevo ima priliku doći do titule prvaka BiH

"Dupla kruna" zaustavlja saobraćaj u Sarajevu

FK Sarajevo je u srijedu osvojio Kup BiH. Bordo momci su u revanš meču finala na Pecari poraženi sa 1:0, ali su svejedno došli do trofeja zahvaljujući pobjedi u prvoj utakmici na Koševu rezultatom 3:0.

Sarajevo ima priliku doći do historijske duple krune ukoliko u subotu na svom terenu savlada Zvijezdu 09 u predzadnjem kolu Premijer lige BiH.

Sudeći po tome kakav su doček svojim ljubimcima navijači Sarajeva pripremili nakon osvajanja Kupa BiH, može se samo pretpostaviti kako će biti u subotu ako Musemićevi izabranici pobjedom nad Zvijezdom 09 potvrde i titulu prvaka BiH.

I gradske vlasti se pripremaju za proslavu duple krune, pa je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo donijelo odluku o izmjenama i prekidu saobraćaja u centru grada nakon utakmice na Koševu.

Odluku pomenutog ministarstva saopštio je GRAS.

"Obavještavamo korisnike da će, u skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog obilježavanja osvajanja titule prvaka BiH Telekom Premijer lige BiH, u subotu, 18. maja 2018. godine u vremenu od 19 do 22:30 sati doći će do sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza:

Tramvajski saobraćaj će se odvijati preko okretnice Željeznička stanica, dakle neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola;

Autobuska linija br. 31e Vijećnica – Dobrinja dijelom će mijenjati trasu i polazni terminal, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom", poručili su iz GRAS-a.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O terminu i trajanju eventualne potpune obustave saobraćaja u centru Sarajeva odlučit će pripradnici MUP-a KS koji će biti na terenu. Čim prestanu razlozi za obustavu saobraćaja uspostavit će se normalan režim rada...

Inače, duel Sarajeva i Zvijezde 09 počinje u subotu u 17:00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Div iz šehera
Još 24h
5 0
Fcs
Još 22 sata i 30 minuta
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi