Dupovac vratio Sarajevo na vrh

Pobjeda Sarajeva

Dupovac vratio Sarajevo na vrh

Sarajevo je golom Dupovca došlo do pobjede nad Zrinjskim rezultatom 1:0, te se tako vratilo na prvo mjesto na tabeli.

Sarajevo je na svom stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu bilo bolji protivnik od Zrinjskog već od prvog sudijskog zvižduka. Ponajbolji pojedinac ovog susreta Said Husejinović bio je stalna prijetnja golu Igora Melhera.

Husejinović je u dva navrata oprobao svoj šut sa daljine, ali nije nalazio put do mreže na golu Igora Melhera.

Nekadašnji fudbaler tuzlanske Slobode i Werdera bio je začetnik akcije kod gola Sarajeva. Husejinović je ubacio loptu sa lijeve strane, ona pogađa Tonija Markića u glavu i pada na glavu Amera Dupovca, koji postiže svoj prvi gol u dresu Sarajeva.

Sarajevo je i nakon vodećeg gola bilo bolji protivnik, ali se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu od 1:0.

U nastavku je tempo igre značajno opao, a Zrinjski je uspostavio kontrolu nad utakmicom. Ipak, najbolju priliku je imao Asmir Suljić, koji se našao sam pred Melherom, ali umjesto da šutira, odlučio se uposliti Hadžića, pa je odbrana Zrinjskog otklonila opasnost, a Suljić je dobio zvižduke sa tribina.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, pa je Sarajevo ubilježilo novu pobjedu i vratilo se na prvo mjesto na tabeli BH Telecom Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.