Duraković karijeru nastavlja u Austriji

Nakon Veleža, Rudara i Travnika

Duraković karijeru nastavlja u Austriji

Nekadašnji napadač Veleža, Rudara iz Kaknja i Travnika, Dženan Duraković karijeru nastavlja u Austriji.

Duraković je potpisao polugodišnji ugovor sa trećeligašem SV Forchtensteinom, odakle mu je želja lansirati se u austrijjsko prvoligaško društvo, obzirom da je stigao na preporuku legendarnog Tonia Polstera koji danas sa uspjehom vodi prvoligaša Admiru Wacker.

“Polstera poznajem još iz djetinjstva u Kolnu. Pomogao mi je i obećao da će me angažovati ukoliko se ovdje dokažem. Lijepo sam primljen u novoj sredini, a zanimljivo je da predsjednik kluba simpatiše moj matični klub, Velež. Zove se Rudolf Vasik, i pamti zlatna vremena mog kluba. Prvo me je pitao za Baku Sliškovića, a potom za ostale klupske legende,” izjavio je Duraković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti