Duraković na čelu omladinskog pogona Metalleghea

Bivši trener Iskre iz Bugojna

Duraković na čelu omladinskog pogona Metalleghea

Uprava NK Metalleghe BSI imenovala je trenera Salima Durakovića za koordinatora omladinskog pogona.

Duraković je 37-godišnji stručnjak koji je posljednji trenerski angažman imao u Iskri, a u narednom periodu će zajedno s trenerima Bliznacom, Omerinovićem, Tokićem i Poturovićem, Bogićem biti zadužen za preustroj i daljnji napredak svih omladinskih selekcija tima iz Jajca.

„Klub mi je prezentirao svoje ciljeve i viziju, ja sam predočio moje viđenje omladinskog pogona u narednim godinama, te smo uvidjeli da se podudaraju naša razmišljanja kako bismo trebali funkcionirati omladinski pogon. Pred nama je naporan svakodnevni rad sa željom da dječacima omogućimo što optimalnije uvjete za rad i njihov nogometni razvoj“, istakao je Duraković.

Iz ovog federalnog prvoligaša su još istaknuli kako u narednom periodu žele dodatno intenzivirati rad s omladinskim selekcijama, te da je angažovanje Durakovića samo prvi od koraka koji slijede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi