Durant nosio SAD do polufinala
Kevin Durant

Mundobakset 2010.

Durant nosio SAD do polufinala

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva, nakon što je u četvrtfinalu rezultatom 89:79.

Oslabljeni Rusi u Tursku su došli bez nekih većih očekivanja, s obzirom na to da se u Maloj Aziji nije pojavio najbolji igrač ove reprezentacije Andrej Kirilenko, dok je Victor Hrjapa duel sa Amerikancima, zbog povrede, odgledao sa klupe.

Ipak, Rusija je pružila više nego dobar otpor NBA zvijezdama, pogotovo u prvom poluvremenu. Međutim, u trećoj četvrtini, SAD odličnom odbranom prave veću rezultatsku prednost, te u posljednju dionicu susreta ulaze sa velikih plus 14 (70:56).

Rusija je do kraja susreta uspjela smanjiti zaostatak na minus 10, ali to je bilo nedovoljno, pa su se SAD plasirale u polufinale, gdje čekaju boljeg iz posljednjeg četvrtfinalnog para između Litvanije i Argentine.

Definitivno prvo ime susreta je bilo sjajno krilo Kevin Durant, koji je ubacio 33 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.