Durant: Sada je svaka utakmica kao sedma u NBA doigravanju

Sjajni košarkaš o knock-out fazi

Durant: Sada je svaka utakmica kao sedma u NBA doigravanju

Od danas počinje knock-out faza košarkaškog turnira na Olimpijadi u Londonu. Košarkaši SAD su pokazali da su veliki favoriti za osvajanje najsjajnijeg odličja sa pet pobjeda u grupi, ali će tek u narednim utakmicama morati da dokažu svoju vrijednost.

Amerikanci u četvrtfinalu igraju protiv Autralije, a ukoliko prođu u polufinale, sastati će se sa pobjednikom duela, Argentina - Brazil.

 

"Svaka iduća utakmica je kao ona sedma u doigravanju. Svi mi i američkoj reprezentaciji smo odigrali dosta takvih utakmica, tako da znamo što nam je činiti", rekao je jedan od najboljih američkih košarkaša, Kevin Durant.

 

Amerikanci su se dosad uglavnom šalili na parketu, odnosno, igrali koliko im je bilo potrebno za pobjedu. Najbliže su im došli Litavci koji su izgubili pet poena razlike, no sada će se ozbiljnost, kažu iz njihovog tabora, povećati.

 

"Treba zaboraviti sve ono dosad. Imamo omjer 0-0. Dakle, počinje novi turnir, jer svaka iduća greška je kobna. Isto tako, nemojte očekivati da možemo dominirati u svakoj minuti našeg novog meča. Nismo mi tako dominantni. Sve ove momčadi koje su u četvrtfinalu su jake momčadi. Dakle, tražim borbu, dokazivanje i težak lov na svaku pobjedu - rekao je selektor, Mike Krzyzewski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.