Durant: Za nas je ovo samo obična utakmica

Pred današnju utakmicu SAD-a i Irana

Durant: Za nas je ovo samo obična utakmica

Sinoć su Turska i Grčka odigrale u Ankari utakmicu koja je bila mnogo više od samog sporta, a danas je na rasporedu ponovo jedna takva. U Istanbulu se u okviru četvrtog kola grupe B sastaju SAD i Iran, dvije zemlje koje nisu u idealnim odnosima.

Međutim, selektor američkih košarkaša Mike Krzyzewski i najbolji igrač Kevin Durant smatraju da oko ove utakmice ne treba dizati previše tenzija, jer se radi samo o jednom sportskom događaju, ništa više. SAD su apsolutni favorit, pa bi to moglo smanjiti tenzije na terenu, jer Iranci su svjesni da nemaju šta tražiti u ovoj utakmici.

"Ovdje smo samo da bi igrali košarku. Politička situacija je takva da je ne možemo konrolisati. Moramo izaći na parket  i odigrati košarkašku utakmicu, ostalo nas ne zanima", kaže Kevin Durant, a njegovo mišljenje dijeli i selektor Mike Krzyzewski.

"To je samo jedan sportski događaj u koji ulazimo s mnogo respekta prema Irancima. Igrao sam protiv njih u sedamdesetim godinama kada sam bio vojnik. I mi i oni smo veliki sportisti i nadam se dobroj utakmici", rekao je Coach K.

Generalni sekretar FIBA-e Patrick Baumann kaže da se na Mundobasketu igra 80 utakmica, te da je ova između SAD-a i Irana samo jedna od njih. U FIBA-i ne očekuju nikakve probleme i sigurni su da će sve proteći u najboljem redu.

"Ovo je samo jedna od 80 utakmica i mi smo sigurni da će sve proteći u takmičarskom, profesionalnom i poštenom nadmetanju. Košarka je globalni sport koji nastoji donijeti samo dobro ljudima. Do sada smo imali odličan turnir i siguran sam da će se tako i nastaviti", rekao je Baumann.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.