Đurasović ostao bez kluba

Đurasović ostao bez kluba

Naš košarkaš, Božo Đurasović, ostao je bez kluba nakon raskida ugovora sa njemačkim Giesenom.

Informacija je objavljena na oficijelnoj internet prezentaciji njemačkog kluba. Ugovor bh. košarkaša sa Giesenom vrijedio je do kraja ove sezone, ali je sporazumnim dogovorom raskinut.

Nakon što je Giesen angažovao američkog internacionalca, Chada Prewitta, Božo Đurasović postao je prekobrojni stranac, te je ugovor raskinut.

Podsjetimo, Đurasović igra na poziciji krila, a pred početak sezone pojačao je redove Giesena. Prije Giesena, nastupao je za sarajevsku ekipu, Bosna ASA BH Telecom.

Ove sezone je upisao osam nastupa za Giesen, a u prosjeku je provodio 14 minuta na parketu, uz tri poena. Prošle godine je bio član naše reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.