Đurić: Bilo je ponuda, ali nisu odgovarale Ceseni

Bh. reprezentativac za SportSport.ba

Đurić: Bilo je ponuda, ali nisu odgovarale Ceseni

Gotovo cijeli juli i august se pričalo o odlasku Milana Đurića iz Cesene. Aktuelan je bio Palermo, pa pred kraj i Panathinaikos, ali bh. reprezentativac je na kraju ostao u italijanskom drugoligašu.

U vrijeme dok se pripremao za trening Đurić je za SportSport.ba izjavio da na adresu Cesene nije stigla nijedna ponuda koja je zadovoljila klupske apetite, tako da je bio primoran ostati još neko vrijeme. 

"U finišu prijelaznog roka ljudi iz kluba su mi rekli da ću morati ostati ukoliko ne stigne odgovarajuća ponuda, a na kraju je tako i bilo. Bile su konkretne opcije za Palermo i Panathinaikos, oni su me željeli dovesti na posudbu, ali u Ceseni nisu pomišljali na to. U svakom slučaju, meni je lijepo u Ceseni i sada slijede nova dokazivanja", kazao je Đurić za SportSport.ba. 

Cesena će se u novoj sezoni pokušati vratiti u elitni italijanski rang - Seriju A. 

"Svakom igraču je cilj igrati na najvišem nivou, pa tako i meni. Vjerujem da ćemo imati uspješnu sezonu i da ćemo osigurati barem doigravanje za Seriju A. Poslije je sve moguće", dodao je korpulentni napadač.

I ovaj put Đurić je našao mjesto na spisku Baždarevića. Da je ponosan, ne krije. 

"Meni je velika čast što nosim dres BiH, ovdje smo svi kao porodica. Da li ću dobiti šansu protiv Estonije ili ne, najmanje je bitno i to će selektor odlučiti. Pred nama je teška utakmica protiv reprezentacije koja će sigurno pokušati napraviti dobar rezultat, ali uz podršku naših navijača ne sumnjam u pobjedu. Vrlo je važno da kvalifikacije otvorimo na najbolji mogući način", podvukao je Đurić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Podsjećamo, Đurić za Cesenu nastupa od 2007. godine i u međuvremenu je iskustvo skupljao po posudbama u Parmi, Ascoliju, Crotoneu, Cremoneseu, Trapaniju i Cittadelli. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi