Đurić dobio ponudu, pa je glatko odbio

Bh. napadač odlazi iz Salernitane

Đurić dobio ponudu, pa je glatko odbio

Do kraja prijelaznog roka klub će, gotovo pa sigurno, promijeniti i Milan Đurić.

Prošlog ljeta Đurić je iz Bristol Cityja u Salernitanu došao kao veliko pojačanje, ali u ovom italijanskom klubu na kraju su procijenili kako im više nije potreban i promjena sredine je neizbježna.

Našem napadaču ponuda ne nedostaje, posljednjih nekoliko dana povezuje se s brojnim klubovima, a posljednji u nizu bio je Palermo koji se danas takmiči u Seriji D, što je po jačini četvrti rang u Italiji.

Procijenivši situaciju u kojoj se nalazi Sicilijanci su pokušavali privoliti Đurića i s njim se kroz godine vratiti u elitu, no ponudu ovaj bivši reprezentativac BiH nije ni uzeo u razmatranje te ju je, kako tvrde Italijani, glatko odbio.

Da pronađe novi klub Đuriću je ostalo još malo vremena, no jedno je sigurno - u Salernitani mjesta nema. Trener Gian Piero Ventura još ranije mu je dao do znanja kako se ne uklapa u koncepciju na kojoj želi graditi igru svoje momčadi i da mu je, ukoliko želi igrati, najbolje da ode.

Prošle sezone Đurić je za Salernitanu odigrao 28 utakmica i pritom postigao sedam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti