Đurić donio odluku nastavlja li karijeru: "Ovo je najčudnija situacija u mom životu"

Iskusni veznjak govorio za SportSport.ba

Đurić donio odluku nastavlja li karijeru: "Ovo je najčudnija situacija u mom životu"

A. Čaušević

Iako će za nešto manje od dva mjeseca napuniti 38 godina Velibor Đurić na terenu djeluje znatno mlađe. Maksimalno koristi spoj iskustvo i znanja te na terenu djeluje odlično.

Đurićeva karijera traje skoro 20-ak godina, a u razgovoru za SportSport.ba je kazao kako mu je trenutna situacija prouzrokovana pandemijom koronavirusa najčudnija u životu.

"Neobično je bez fudbala i treninga. Vanredno je stanje, pridržavam se rpavila. Provodim vrijeme u krugu porodice. Što se mora nije problema. Ovo je najčudnija situacija u mom životu. Pratim šta se dešava, čitam medije. Nadam se da će se sve završiti na najbolji način.

Iskusnom fudbaleru ugovor s Radnikom ističe na kraju sezone, a bez obzira na pojavu koronavirusa to ga neće spriječiti da nastavi igrati fudbal i sljedeće sezone.

"Nisam razmišljao na način da bi koronavirus mogao zaustaviti ili produžiti moju karijeru. Radnik mi je ranije ponudio još godinu ugovora ili da budem trener u klubu. Odlučio sam se za igranje, tako da ću igrati još jednu sezonu", otkrio nam je Đurić.

U svakodnevnom je kontaktu s ostalim saigračima iz Radnika. Kako kaže najteže je onim iz susjednih država koji ne mogu biti sa svojim porodicama.

"Momcima iz susjednih država je nezgodno. Neobično je. Pričamo, čitamo šta se dešava, pratimo sve. Razgovaramo kada će sve krenuti. Dobili smo individualne planove, nedostaje nam zajedništvo i utakmice."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nema pretjeranog straha, radi se o virusu koji uglavnom pogađa starije osobe. Trebamo se ponašati odgovorno i ako se pridržavamo uputa strah je manji. Razmišljam pozitivno i vjerujem da će sve dobro završiti", dodao je Đurić.

Đurić je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 24 utakmice uz sedam postignutih golova i četiri asistencije, Mladosti iz Doboja kod Kaknja je dva puta postigao hat-trick.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi