Đurić: Razgovarao sam sa Baždarevićem
Foto: EPA

Fudbaler Cesene za SportSport.ba

Đurić: Razgovarao sam sa Baždarevićem

Milan Đurić sinoć je briljirao u remiju Cesene sa Juventusom (2:2). Jedan pogodak i asistencija bili su dovoljni bh. internacionalcu da ponese epitet igrača utakmice, ali i da privuče pažnju selektora Mehmeda Baždarevića.

I dan nakon utakmice Đurić je bio presretan, te je u razgovoru za SportSport.ba naglasio da je već obavio razgovor sa selektorom našeg nacionalnog tima.

"Presretan sam, igrali smo odlično protiv velikog rivala. Poznato je da je Juventus najjači klub u Italiji i sigurno da nije mala stvar zatresti mrežu golmanu kakav je Buffon. Iskreno, uvijek sam maštao da ću zabijati velikim timovima kao što je Juventus", govori uzbuđeni Đurić na početku razgovora za naš portal. 

Ime ovog 24-godišnjeg fudbalera vjerovatno će se naći na spisku za naredne reprezentativne akcije.

"Selektor Baždarević je sigurno dobar trener i nadam se da će mi pružiti šansu. Već smo jednom razgovarali, najavio je da će me gledati ubrzo, ali još uvijek ne znam da li je dolazio."

Tokom prijelaznog roka Đurić se povezivao s nekoliko italijanskih drugoligaša, ali je ipak odlučio ostati u Ceseni. 

"Imao sam četiri ponude, međutim, moja želja je bila da ostanem i siguran sam da je to bio dobar potez. Ugovor mi traje još dvije godine i vjerovatno ću produžiti ugovor. Vidjet ćemo u julu šta će biti", kazao je Đurić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.