Krije li se na jugu Italije Bajevićevo tajno oružje za baraž?

Novi selektor već radi na spisku

Krije li se na jugu Italije Bajevićevo tajno oružje za baraž?

A. Čaušević

Dva mjeseca ostala su do prvog okupljanja bh. reprezentativca pod vodstvom Dušana Bajevića. 

Bajević je krajem decembra izabran za novog selektora bh. reprezentacije. Trofjeni i iskusni stručnjak je uspio u svojoj prvoj misiji - vratio je Senada Lulića među Zmajeve.

Legendarni Mostarac će i u narednom periodu dva puta mjeriti, a jednom sjeći koga uvrstiti za minimalno jednu, a maksimalno dvije utakmice u Zenici.

Kao dodatno oružje za prvi meč baraža protiv Sjeverne Irske možda se krije na jugu Italije. Milan Đurić bi zbog svoje fizičke konstitucije mogao biti odlično rješenje za fudbal koji preferiraju "poznanici" iz Lige nacija.

Možda utakmice u Seriji B i nisu mjerilo, međutim izvjesno je da se Đurić postepeno vraća u reprezentivnu formu. Na posljednja tri meča zabio je četiri gola, izdvaja se "blitzkrieg" protiv Pescare kada je u razmaku od četiri minute dva puta tresao protivničku mrežu.

Nakon golgeterskog posta od osam mjeseci, izostanka sa priprema, treće ili četvrte opcije u fazi napadača na startu sezone svojim dobrim partijama 29-godišnjak je sebi zacementirao mjesto u startnoj postavi Salernitane.

Đurić je počeo da nosi kapitensku traku i lider je tima koji se nakon 20 godina želi vratiti u Seriju A. Trenutno su u zoni play-offa te će u nastavku sezone voditi veliku borbu za promociju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bh. napadač je u dosadašnjem dijelu sezone zabio šest golova i na pravom putu je da obori vlastiti rekord. Najefikasnija sezona bila mu je 2015/16 kada je kao član Cesene na ligaškim mečevima zabio sedam golova.

Đurić je do sada skupio 14 nastupa za A reprezentaciju uz sedam postignutih golova. Pamte se njegovi pogoci protiv Kipra i Velsa u eri Mehmeda Baždarevića. Odličan je bio i na Kirin cup. Sa četiri gola bio je najzaslužniji je za osvajanje tog takmičenja u Japanu.

Top Komentari

BobPaisley
...ako nam je ova taraba tajno oruzje,bolje da ni ne igramo taj baraz...covjek je mrtvi panj koji inace u prosjeku zabija gol na svakoj sestoj utakmici,i to igrajuci po nizim ligama u Italiji...on ne bi dobio poziv ni od San Marina.
6 22
Mowzilla
U glavnom ga vrijedi pozvati, najmanje sto je zasluzio
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi