Đuričić: Zainteresovan sam za klupu Sarajeva

Jedan od kandidata

Đuričić: Zainteresovan sam za klupu Sarajeva

U igri za novog šefa stručnog štaba FK Sarajevo našao se i srbijanski stručnjak Milan Đuričić. 

Đuričić je dobro poznato ime u srbijanskoj javnosti. Kao član stručnog štaba išao je sa U19 selekcijom Srbije na Euro u Litvaniju, gdje su Orlovi osvojili prvo mjesto, a kasnije je postao mentor svim selektorima mlađih kategorija. 

U trenerskoj karijeri je vodio nekoliko srbijanskih klubova, između ostalog, Srem, Mačvu, Zemun, Mladost iz Lučana i Vojvodinu s kojom je u sezoni 2009/10. igrao i finale Kupa Srbije. 

Kroz razgovor za SportSport.ba ovaj 55-godišnji stručnjak nije skrivao da je zainteresovan da preuzme klub iz Titove 38/b. 

"U svakom pogledu sam zainteresovan. Svoj CV sam preko određenih ljudi predao i vidjet ćemo šta će biti od cijele priče", kazao je na početku Đuričić, te se osvrnuo na svoju trenersku filozofiju.

"Kod mene je karakteristično da sam u timu uvijek imao djecu iz omladinske škole, barem dva ili tri igrača. Sada je došlo do toga da je veliki broj igrača iz A reprezentacije Srbije upravo debitovao kod mene."

Đuričić je uvjeren da sa Sarajevom može napraviti pozitivnu priču.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U fudbalu se ništa ne može postići preko noći. Ja vjerujem u ono što radim i uvjeren sam da se sa Sarajevom može napraviti dobar posao, ali potrebno je jedinstvo, da se istraje na nekoj strategiji... Sarajevo ima odličan tim i, da budem u odbrani prethodnog trenera, ne vidim razlog zašto je otišao nakon jednog kola", istakao je Đuričić, dodavši kako je u proteklom periodu mnogo pratio prvenstvo u našoj zemlji. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi