Dušan Ivković preuzima klupu Efesa

Dušan Ivković preuzima klupu Efesa

Jedan od najboljih evropskih trenera Dušan Ivković preuzet će trenersku poziciju u Anadolu Efesu. 

Bivši selektor Srbije odlučio je prihvatiti ponudu čelnika istanbulskog kluba, a dosadašnji trener Efesa Grk Vangelis Angelou postat će Ivkovićev pomoćnik, što nije ništa novo s obzirom da mu je već asistirao u moskovskom Dinamu i Olympiacosu. 

Ivković je trenersku karijeru počeo 1978. godine u Partizanu, a potom je trenirao Aris, Radnički iz Beograda, Šibenik, Vojvodinu, PAOK, Panionios, Olympiacos dva puta, AEK, te moskovske klubove CSKA i Dinamo. 

Efes Anadolu se nakon 14 kola turskog šampionta nalazi na trećem mjestu sa skorom 11-3, dok je drugi krug Eurolige počeo porazom od Barcelone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.