Dušan Tadić novo ime u Southamptonu

Reprezentativac Srbije novo ime na Otoku

Dušan Tadić novo ime u Southamptonu

Southampton je potvrdio dolazak Dušana Tadića iz Twentea. Iznos transfera nije objavljen, ali vjeruje se kako je riječ o osam miliona funti. 

Ronald Koeman je tako počeo proces izgradnje nove momčadi nakon što su klub napustili najvažniji igrači. Adam Lallana i Rickie Lambert otišli su u Liverpool, Luke Shaw u Manchester United, dok je na izlaznim vratima i Dejan Lovren.

Reprezentativac Srbije u dresu Twentea prošle sezone postigao je 16 golova i upisao 14 asistencija. 

"Osjećaj je nevjerovatan, ovo je odličan klub o kojem sam čuo mnogo toga pozitivnog. Već sam vidio prekrasni trening centar i upoznao mnoge dobre ljude. Zaista sam sretan što sam tu," rekao je Tadić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.