Puca od samopouzdanja: Tadić otkrio šta priželjkuje u žrijebu Svjetskog prvenstva

Reprezentativac Srbije

Puca od samopouzdanja: Tadić otkrio šta priželjkuje u žrijebu Svjetskog prvenstva

Eldar Ganibegović

Koncem godine na programu je najveći fudbalski događaj - Svjetsko prvenstvu u Kataru.

Tamo će se naći dvije ili tri reprezentacije iz regiona. Hrvatska i Srbija direktno su se plasirale, a Sjevernu Makedoniju očekuje težak posao u baražu kako bi nastupila na drugom velikom takmičenju u nizu.

Ovu reprezentativu pauzu  Srbija će iskoristiti za odigravanje prijateljskih utakmica s Mađarskom i Danskom, a duel s Mađarima na rasporedu je sutra od 19:30.

Uoči te utakmice na press konferenciji se medijima obratio Dušan Tadić i govorio o potencijalnim protivnicima na Svjetskom prvenstvu, a u žrijebu će Srbija biti u trećem šeširu.

"To je nebitno. Pokazali smo da smo fokusirani samo na nas, našu igru i to nam prija, momci osjećaju samopouzdanje. Voljeli bismo atraktivne, dobre protivnike, kakvi na Svjetskom prvenstvu samo i jesu. Ali ostajemo fokusirani smo na našu igru i onda nema problema", s mnogo samopouzdanja ispalio je Tadić.

Otkrio je i ključ uspjeha reprezentacije Srbije:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Bili smo i prije jaki individualno, ali od dolaska Stojkovića postoji zajedništvo, imamo dobru, iskrenu atmosferu. Taj individualni kvalitet dolazi do izražaja, svi znaju šta se od koga očekuje, nema problema. To je ključ, zajedništvo, sloga, uživanje. Znamo šta predstavlja naša zemlja, igramo sa ljubavlju i strašću i željom da pobijedimo, da uživaju i navijači i mi".

Podsjetimo, Srbija se na Svjetsko prvenstvo plasirala pobjedom u Portugalu u posljednjim minutama utakmice kada je Mitrović zabio pobjedonosni pogodak i donio prvo mjesto Orlovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti