Neka magija je ušla u Srbina! Vlahović je počeo izvoditi čuda na Apeninima

U odličnoj je formi

Neka magija je ušla u Srbina! Vlahović je počeo izvoditi čuda na Apeninima

Admin Čaušević

Izgleda da je Dušan Vlahović opet onaj stari. Ponovo je zabio dva gola za Juventus te je vinuo Staru damu na prvo mjesto Serije A nakon sigurnog trijumfa nad Lecceom sa 0:3.

Činilo se da Vlahovićeva karijera ide silaznom putanjom pogotovo nakon vrlo lošeg perioda u prošloj sezoni, ali u posljednje vrijeme počinje da ponovo liči na sebe.

Nakon što je na početku sedmice zabio dva gola Sassuolu, srbijanski napadač je i na Via del Mareu dva puta pogađao protivničku mrežu.

Vlahović je oba gola postigao u drugom poluvremenu. Prvi u 59. minuti kada se lijepo snašao i zatresao mrežu lijevom nogom.

Drugi put Beograđanin je mrežu zatresao deset minuta kasnije kada je zakucao loptu na gol-liniji nakon što je glavom šutirao McKennie.

Oglasi

Tako je Vlahović postao drugi igrač Juventusa koji je prije 24 godine dvije sezone zaredom postigao dvocifren broj golova, prije njega je to uradio Paulo Dybala.

Srbijanski reprezentativac sada na svom kontu ima 11 golova i drugi je na listi strijelaca iza nedodirljivog Lautara Martineza. Argentinac ima 18 pogodaka na svom kontu.

Vlahović zaista prolazi kroz odličan period, evidentno je da su fizički problemi i za njega te je opet onaj stari kada je imao status jednog od najboljih mladih napadača Evrope.

Njegov povratak u formu može sigurno radovati i selektora Srbije Dragana Stojkovića jer se Orlovi nadaju iskoraku na Evropskom prvenstvu.

Inače, treći gol za Juventus u samom finišu zabio je Bremer za ubjedljivih 3:0 i prvo mjesto na tabeli ispred Intera koji istina ima meč manje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ovi reseta a ona nasa klocina se vuca po njekom fenjerbakcetu u saban lizi tamo more da krka hamburgere isto ko u reptaciji
0 2
BosanskaSvedska
Protiv Leccea grdne rane,cekaj dok dodze Inter,onda nema traktora u vidu!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi