Bolje mu je da ne vidi ovu izjavu: Čovjek koji je doveo Ronalda u Juventus javno progovorio o svemu!
U Juventusu nisu zadovoljni onim što (ni)su postigli dovođenjem Cristiana Ronalda.

Marotta nije zadovoljan

Bolje mu je da ne vidi ovu izjavu: Čovjek koji je doveo Ronalda u Juventus javno progovorio o svemu!

E. Ganibegović

Iako je imao dobre brojke, Cristiano Ronaldo u Juventusu nije ostvario najvažniji cilj, a to je osvajanje Lige prvaka. Sada je prvi čovjek Juventusa javno govorio o tome. 

Godina je bila 2018. kada je Cristiano Ronaldo na iznenađenje mnogih napustio Real Madrid nakon devet godina. Naredna stanica bio je Juventus.

Proveo je Portugalac ukupno tri sezone u dresu Stare dame. Igrao je vrlo dobro i osvojio nekoliko trofeja, no sve u Italiji.

Osvojio je dvije titule u Seriji A, dva Superkupa Italije i jedan Kup Italije, ali ono najvažnije je izostalo - titula prvaka Evrope.

Giuseppe Marotta govorio o Cristianu Ronaldu

Giuseppe Marotta je bio izvršni direktor Juventusa kada je Ronaldo potpisao za "Staru damu", a nekoliko mjeseci nakon što je Ronaldo došao, napustio je klub.

Trenutno je izvršni direktor Intera. Priznao je da transfer Portugalca nije donio željene rezultate Juventusu.

Oglasi

"Transfer Cristiana Ronalda u Juventus nije dao očekivane rezultate. Recimo samo da način na koji je dao doprinos nije odgovarao visokim očekivanjima koja smo imali kada je stigao", rekao je Giuseppe Marotta.

Uprkos svemu, Cristiano Ronaldo nije uspio osvojiti titulu Lige prvaka s Juventusom, nakon što je to činio s Manchester Unitedom i Real Madridom. 

Sigurno je to ono što se najviše zamjera ekipi koju je predvodio Ronaldo. Podsjetimo, svaki put je Juventus u vrlo ranoj fazi ispadao iz Lige prvaka, a posljednji veći uspjeh bilo je finale 2017. godine gdje je Stara dama poražena upravo protiv Ronalda i Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Portugalac je za Juve nastupio na 134 utakmice, postigao 101 gol i upisao 22 asistencije.

Nakon Juventusa Cristiano Ronaldo je igrao za Manchester United, da bi prošle zime otišao u Al-Nassr gdje je nastavio da rešeta protivničke mreže i 2023. godinu je završio kao najbolji strijelac računamo li golove i za klub i za reprezentaciju Portugala.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi