Dušku Vujoševiću više od 2000 eura kazne

Nova kazna za trenera Partizana

Dušku Vujoševiću više od 2000 eura kazne

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović i trener Partizana Duško Vujošević kažnjeni su sa po 1000 eura zbog nesportskog ponašanja i međusobnog vrijeđanja na prekinutoj finalnoj utakmici košarkaškog Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu.

Istodobno, povjerenik natjecanja Predrag Bojić kaznio je oba kluba sa po 2000 eura zbog nesportskog ponašanja navijača, vrijeđanja sudionika utakmice, paljenja baklji, bacanja u teren petardi, mekih i tvrdih predmeta, javlja Tanjug.

 

Vujošević će morati platiti još 1000 eura zbog nesportskog kritiziranja suđenja na konferenciji za novinare po završetku utakmice u kragujevačkoj dvorani Jezero, kao i 100 eura zbog zarađene tehničke greške na susretu.

 

Ekipa domaćina završnog turnira Radničkog kažnjena je sa 1000 eura zbog nesportskog ponašanja gledatelja i vrijeđanja službenih osoba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.