Dusseldorf na vrhu tabele 2. Bundeslige

Savladali Hansu Rostock sa 2:0

Dusseldorf na vrhu tabele 2. Bundeslige

Dusseldorf je večerašnjom pobjedom od 2:0 nad Hansom Rostock zasjeo na vrh tabele 2. Bundeslige.

Tri utakmice 12. kola 2. Bundeslige odigrana su večeras, a dva su završena bez pobjednika.

Hansa je ostala i dalje jedno mjesto iznad opasne zone, dok se Dusseldorf popeo na vrh tabele. Domaći su došli u vodstvo preko Jensa Langanekea koji je u 27. minuti postigao gol iz penala.

Maximilian Beister je asistirao Sachi Rosleru u 54. minuti za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:0. Tako je Dusseldorf došao do nova tri boda pred 23500 hiljada gledalaca.

Munchen 1860 i Paderborn su podijelili bodove odigravši 1:1. Domaći su došli u vodstvo preko Kevina Vollanda u 37. minuti, da bi sedam minuta prije kraja izjednačio Florian Mohr.

Karlsruher i Bochum su odigrali bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.