Dusseldorf preokretom do trijufma u Hamburgu

2. Bundesliga, 11. kolo:

Dusseldorf preokretom do trijufma u Hamburgu

E. Škorić

U jednom od derbi susreta, ujedno posljednjem u 11. kolu 2. njemačke Bundeslige, nogometaši Dusseldorfa slavili su na teškom gostovanju u Hamburgu.

Dusseldorf je s 3:1 savladao St. Pauli i bodovno se izjednačio s drugoplasiranim Eintrachtom iz Frankfurta.

Hamburški sastav poveo je bolje otvorio utakmicu, te je preko Maxa Krusea stigao do vodstva u 15. minuti. Bio je to i konačan rezultat prvog dijela.

Nastavak je pripao nešto kvalitetnijim gostima iz Dusseldorfa, kojima u prvih petnaestak minuta drugog dijela s dva pogotka preokret donosi Andreas Lamberts.

Tačku na 'i' i ovjeru nove, uistinu vrijedne pobjede postavio je Maximilian Beister petnaestak minuta prije kraja utakmice. St. Pauliju je ovo drugi uvezani poraz pred svojim navijačima.

2. Bundesliga, 11. kolo:

St. Pauli – Dusseldorf 1:3 (Kruse 15/ Lambertz 45, 57, Beister 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.