Duvnjak: Jedva čekamo da počne prvenstvo

Najbolji hrvatski igrač uoči početka EP

Duvnjak: Jedva čekamo da počne prvenstvo

Jedan od najboljih svjetskih rukometaša Domagoj Duvnjak s nestrpljenjem očekuje sutrašnji početak EP u Danskoj gdje se od reprezentacije Hrvatske, kao i uvijek, očekuje borba za jednu od medalja. 

"Mi igrači jedva čekamo da počne EP i da pokažemo da smo prava reprezentacija koja uvijek puca na najviše. Optimisti smo, nadam se da ćemo prenijeti četiri boda u drugi krug, a iako se od nas uvijek očekuje borba za medalje, vidjećemo dokle ćemo dogurati“, kaže srednji bek Hamburga.

Hrvatska se nalazi u grupi sa Švedskom, Crnom Gorom i Bjelorusijom. Dalje će proći tri reprezentacije, a među njima bi, prema realnim prognozama, morala biti reprezentacija Hrvatske. 

"Nadam se da ćemo susret s Bjelorusijom otvoriti pobjedom, njihov najveći adut je Sjarhej Rutenka, ali vidljivo je da bjeloruski rukomet ide uzlaznom putanjom. Iako smo u Španiji lagano slavili, siguran sam da će ovo biti drugačija utakmica". 

"Švedska dolazi bez Kima Anderssona, koji je po mom mišljenju njihov najbolji igrač, to je prava reprezentacija koja će imati veliku podršku svojih navijača i igra pravi skandinavski rukomet s brzom kontrom i polukontrom. Crna Gora je izbacila Njemačku u kvalifikacijama, što nije mala stvar, i uvijek je neugodno igrati protiv ovakve reprezentacije“, dodaje 25-godišnji Domagoj Duvnjak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti