Duvnjak propušta ostatak sezone

Povreda uzela danak

Duvnjak propušta ostatak sezone

D. Vejo

Hrvatski rukometaš i član njemačkog Kiel Domagoj Duvnjak zbog povrede će propustiti ostatak sezone.

Naime, hrvatski as je bio primoran da donese tešku odluku, pa će s toga još u toku ove nedjelje da se podvrgne operaciji koljena te neće biti na raspolaganju Kielu do kraja sezone.

Oporavak bi prema mišljenju stručnog medicinskog tima trebao da traje maksimalno šest mjeseci, a ukoliko isti protekne kako treba, Duvnjak će biti na raspolaganju selektoru Lini Červaru za Evropsko prvenstvo koje se narednog januara održava u Hrvatskoj.

Ovo će biti veliki hendikep za Kiel, koji u četvrtfinalu Lige prvaka igra sa Barcelonom dok ih do kraja domaćeg šampionata očekuje borba za titulu.

Trenutno, kada je u pitanju njemačka liga, Kiel zauzima drugu poziciju na tabeli sa dva boda manje ali i utakmicom manje od Flensburga.

Podsjetimo, prije svega nekoliko dana Kiel je osvojio Kup Njemačke, savladavši u finalu glavnog konkurenta u borbi za naslov ekipu Flensburga rezultatom 29:23, a upravo je Duvnjak sa sedam pogodaka predvodio svoj tim do trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi