Dva bh. tima su ipak odmjerila snage: Nogomet je više od igre...

Uslovi sjajni, publika na nivou, ideja za pohvalu

Dva bh. tima su ipak odmjerila snage: Nogomet je više od igre...

S. Mlaćo

Nedostaje nam domaći nogomet. Nedostaje nam dešavanja u bh. ligama, uzbuđenja koja su uvijek priča za sebe.

Federalni drugoligaši Krivaja i Mošćanica trebali su se sastati u prvom kolu nastavka sezone Druge lige Centar, no zbog odgode to se nije desilo.

Odmor je produžen, ali ova dva tima su ipak odlučila da 'odmjere snage'.

Uradili su to simulacijom na PES-u.

"Poštovani, s obzirom na trenutnu situaciju a vezano za epidemiju korana virusa Covid-19, nogometne utakmice svih nivoa takmičenja u Bosni i Hercegovini su odgođene do daljnjeg. S tim u vezi mi u fudbalskom klubu Mošćanica smo, po uzoru na neke od velikih klubova u Evropi, napravili simulaciju prvenstvene utakmice prvog kola nastavka prvenstva između NK Krivaja i FK Mošćanica. Probali smo maksimalno, naravno koliko smo mogli, prilagoditi vizuelni izgled stvarnoj situaciji. Sastav NK Krivaje smo uzeli iz polusezone, tako da se ovom prilikom izvinjavamo sportskim prijateljima iz Zavidovića ako neki od novih igrača nisu u sastavu", stoji u objavi FK Mošćanica.

Mošćanica je na kraju slavila 2:1, no sigurno da se ni 'domaći' neće ljutiti.

Sve pohvale autorima ove ideje koji su i na ovaj način pokazali da je nogomet više od igre, te da bez voljenih klubova ne mogu, bez obzira kakva je situacija.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Za nas su pobjednici NK Krivaja i FK Mošćanica. Bravo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi