Golman Velsa trideset sekundi urlao na živi zid pa postao glavni krivac za golčinu Rashforda

Dva brza gola Engleza

Golman Velsa trideset sekundi urlao na živi zid pa postao glavni krivac za golčinu Rashforda

Esmer Oštraković

U toku je utakmica trećeg kola grupne faze Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru između Velsa i Engleske, a dva brza gola postigli su Englezi.

Nakon dosadnog prvog poluvremena u kojem niti jedna reprezentacija nije ponudila igru dostojnu Mundijala, sve so promjenilo na otvaranju drugog poluvremena.

Prvo je u 50. minuti dosuđen slobodan udarac za Englesku, a tada je viđena magija u režiji nogometaša Manchester Uniteda, Rashforda.

Uzalud je golman Velsa, Ward, vikao na svoj živi zid dobrih trideset sekundi, jer je na kraju upravo on najveći krivac za gol.

Krenuo je Ward dosta ranije prema desnoj strani svog gola, a Rashford je upravo zbog toga postigao prelijep gol za vodstvo Engleske.

Golčinu Rashforda možete pogledati OVDJE.

Nisu se igrači Velsa oporavili od prvog gola, a već je bilo 2:0 za Englesku i to nakon velike greške u odbrani Velsa.

Kane je ukrao loptu, te je majstrski asistirao za Fodena kojem je ostao lakši dio posla u ovoj akciji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Engleska je nakon ovog gola sasvim sigurno potvrdila prvo mjesto u grupi B, te je jako teško očekivati da Vels može nešto uraditi do kraja utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi