Dva crvena kartona i preokret Barce protiv Atletica

Derbi 22. kola španske Primere

Dva crvena kartona i preokret Barce protiv Atletica

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone savladali su na domaćem terenu ekipu Atletico Madrida (2:1) u derbiju 22. kola španske Primere.

Sjajnu utakmicu na Camp Nou odigrale su dvije ekipe koje su do ovog kola bile izjednačene na tabeli Primere. Utakmicu su bolje otvorili gostujući igrači koji su sjajnim presingom stvarali mnogo problema katalonskoj ekipi.

Ova igra Atletico Madridu isplatila se u desetoj minuti utakmice kada je na asistenciju Saula mrežu Claudia Brava zatresao Koke. Nakon postignutog gola gosti su nastavili sa istom igrom što je stvaralo dosta problema domaćima da organizuju napad.

Ipak, Barca je do izjednačenja stigla u 30. minuti kada je nakon sjajne akcije Neymara i Albe na 1:1 izjednačio Lionel Messi. Samo osam minuta kasnije Barcelona je stigla do preokreta. Sjajnu asistenciju ubilježio je Dani Alves, a za 2:1 pogodio je Luis Suarez.

Posao gostujućoj ekipi dodatno je otežao Felipe Luis koji je u 44. minuti dobio direktan crveni karton nakon starta nad Messijem.

Iako su imali igrača manje Atletico Madrid je dobro parirao Barceloni u drugom dijelu utakmice, a sjajnu šansu za izjednačenje imali su u 56. minuti utakmice. Juanfran je centrirao za Griezmanna čiji udarac akrobatskom intervencijom brani Bravo.

U 65. minuti utakmice Atletico Madrid je ostao bez još jednog igrača na terenu. Svoj drugi žuti, odnosno crveni karton nakon starta nad Luisom Suarezom dobio je Diego Godin.

Barcelona je do kraja utakmice imala incijativu na sredini terena, a sa dva igrača manje Atletico Madrid nije mogao da organizuje ozbiljniji napad koji bi ugrozio gol domaće ekipe.

Katalonska ekipa je prva na tabeli španske Primere sa 51 bodom, dok je Atletico Madrid drugi sa tri boda manje.

Primera, 22. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Atletico Madrid 2:1


Atletico golom Kokea poveo protiv Barcelone by ss_video
Sjajna akcija Barcelone za izjednacenje... by ss_video
Luis Suarez goal (Barcelona vs Atletico 2-1) by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi