Dva čudesna gola na krcatom Poljudu, Hajduk nije uspio
Foto: EPA

Spektakl u Splitu pred 30.000 navijača

Dva čudesna gola na krcatom Poljudu, Hajduk nije uspio

Midhat Šljivak

Splitski Hajduk neće igrati u grupnoj fazi Evropske lige. Engleski Everton je bio preveliki zalogaj za Splićane, a revanš meč na krcatom Poljudu završen je bez pobjednika 1:1.

Everton je u Split donio dva gola prednosti iz prvog meča i večeras ih je sačuvao. Ipak, Hajduk je odigrao sjajan meč i da nije bilo grešaka mogli su doći do čuda.

Poveo je hrvatski predstavnik u 43. minuti meča. Spektakularan gol s preko 30 metara je postigao Josip Radošević za prednost od 1:0 nakon prvog poluvremena.

Međutim, nakon samo 12 sekundi igre u nastavku, gosti su izjednačili. Skoro nevjerovatan gol s više od 40 metara postiže Gylifi Sigurdsson za poravnanje rezultata na 1:1.

Iako je bilo jasno da nemaju mnogo šanse za prolaz, Hajduk se nije predavao. Said je u 65. minuti imao veliku šansu da donese novo vodstvo domaćem timu. Imao je penal, ali je loše šutirao i Pickford je odbranio njegov šut.

Ostalo je do kraja 1:1. Hajduk je junački ispao, a Zvnonimir Kožulj je u igru ušao u 85. minuti. S druge strane reprezentativac BiH Muhamed Bešić odigrao je kompletan meč.

Ono što svakako treba spomenuti je atmosfera na stadionu Poljud. Preko 30.000 ljudi je bodrilo domaći tim, koji nažalost nije uspio da prođe dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga:

Hajduk - Everton 1:1 (0:2)


 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi