Dva gola Adriana u pobjedi Flamenga

Brazilsko fudbalsko prvenstvo

Dva gola Adriana u pobjedi Flamenga

Adnan Beganović
Teme:

U okviru brazilskog fudbalskog prvenstva sinoć su odigrana dva susreta, a Flamengo je uz dva pogotka nekadašnjeg napadača Intera, Adriana, ubjedljivo svladao Sport Recife (3:0).

Već u 3. minuti Adriano je načeo mrežu Sport Recifa, da bi u 32. Roberto povisio na 2:0. Treći pogodak za Flamengo, a ujedno svoj drugi na utakmici, Adriano je postigao u 89. minuti.

Sa ova dva pogotka brazilski reprezentativac popeo se na sam vrh liste najboljih strijelaca brazilskog prvenstva, a njegova momčad trenutno se nalazi na 8. mjetu tabele.

U drugom sinoćnjem susretu Sao Paulo je pobijedio Avai sa 2:0, a strijelci su bili Dagoberto i Hugo.

Brazilsko fudbalsko prvenstvo, 24. kolo:

Flamengo - Sport Recife 3-0 (Adriano 3’, 89’, Roberto 32’)
Sao Paulo - Avai 2-0 (Dagoberto 46’, Hugo 84’)

Poredak: 1. Palmeiras 44 (-1), 2. Internacional 43 (-1), 3. Sao Paulo 43, 4. Goias 39 (-1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.