Dva gola Drogbe u pobjedi Galate nad Mersinom

Turska Superliga, 28. kolo

Dva gola Drogbe u pobjedi Galate nad Mersinom

Edmir Škorić

Subotnji program 28. kola turske Superlige okončan je utakmicom između Galatasarayja i Mersina, a u kojoj je domaćin, zahvaljujući Didieru Drogbi, stigao do pobjede (3:1).

Mersin je u Istanbulu na Türk Telekom Areni poveo već nakon tri minute igre. Burhan Eser je bio strijelac za  goste. Mersin je do 60. minute držao vodstvo protiv vodeće momčadi, a onda...

 

Prvo je Brazilac Felipe Melo poravnao na 1:1 iz penala, a onda u 70. minuti Drogba pogađa za 2:1. Bivši igrač Chelseaja je u 84. minuti ovjerio pobjedu Galati. Ne treba zaboraviti da je domaći tim igrao sa igračem manje od 30. minute, kada je Nounkeu isključen.

 

Galatasaray je ubjedljivo na vrhu sa 56 bodova (sedam više od Fenerbahčea), dok je Mersin zakovan za dno sa 21 bodom i na pragu je ispadanja.

 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga Turske, 28. kolo:

Galatasaray - Mersin 3:1 (Melo 61 - penal, Drogba 70, 84/ Eser 3)






NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.