Dva gola Eto'a za trijumf Anžija, Rubin remizirao

11. kolo Ruske lige

Dva gola Eto'a za trijumf Anžija, Rubin remizirao

U okviru 11. kola Premier lige Rusije, danas će se odigrati četiri utakmice. U prvom duelu, Anži je na svom terenu rezultatom 3:1 savladao Lokomotiv iz Moskve, dok je Rubin Kazan remizirao sa ekipom Kubana iz Krasnodara.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat je bio 1:1.

 

Anži je u današnjem duelu protiv Lokomotiva bio bolji protivnik te je zasluženo slavio. Domaći su poveli auto-golom Burlaka u 25. minuti, a samo nekoliko minuta kasnije za poravnanje je pogodio Glushakov. Sa tim rezultatom se otišlo i na pauzu, a u nastavku utakmice nešto bolja igra Anžija koju je svojim golovima krunisao Samuel Eto'o. Najprije je pogodio u 64. minuti, a zatim je za konačnih 3:1 pogodio u posljednjoj minuti regularnog toka utakmice.

 

U ekipi Lokomotiva, naš Senijad Ibričić je čitavu utakmicu presjedio na klupi.

 

U drugom duelu koji se odigrao između Rubina i Kubana, do vodstva su prvi došli gosti u 69. minuti golom Pizzellija, dok je za poravnanje u samom finišu utakmice iz penala pogodio Izraelac Natcho. Do kraja su obje ekipe tražile svoju šansu za trijumf ali bez ozbiljnijih prilika.

 

U preostale dvije današnje utakmice će se sastati CSKA i Spartak te Zenit i Dinamo Moskva.

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije