Dva gola Harmandića u trijumfu Gorenja

Super kup Slovenije

Dva gola Harmandića u trijumfu Gorenja

Adnan Beganović

Rukometaši Gorenja pobjednici us slovenačkog Super kupa. U finalnom susretu momčad našeg Adnana Harmandića bila je bolja od Trima (29:25).

Od samog početka susreta aktuelni prvak Slovenije bio je bolja momčad, pa je na kraju zasluženo stigao do prvog trofeja u novoj sezoni.

Adnan Harmandić odigrao je solidnu utakmicu, a na svoj konto upisao je 2 pogotka te nekoliko izvrsnih asistencija. Najefikasniji igrač susreta bio jet Bezjak iz Gorenja sa 6 postignutih pogodaka.

Najbolji igrač finalnog turnira Super kupa Slovenije u kojem su pored Gorenja i Trima učestvovali Slovan i Cimos bio je Marko Bezjak (Gorenje), dok je za najboljeg golmana proglašen Ivan Gajić (Gorenje), a sa 14 pogodaka najbolji strijelac je bio Goran Golemac (Cimos).

Superkup Slovenije:
Gorenje – Trimo 29:25 (15:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.