Dva gola Medunjanina, Maccabi izgubio dobijenu utakmicu

Nevjerovatan meč u Izraelu

Dva gola Medunjanina, Maccabi izgubio dobijenu utakmicu

Maccabi i Zenit su večeras u Netanyji odigrali nevjerovatan meč koji je završen pobjedom gostiju od 4:3. Izraelski tim je do 77. minute vodio sa 3:0 i pravo je čudo kako su Izraelci uspjeli da izgube praktično dobijenu utakmicu.

Prvi gol na utakmici viđen je u 26. minuti kada je Medunjanin na čudan način doveo svoj tim u vodstvo od 1:0. Naš reprezentativac je uputio centaršut koji je prevadio Lodygina i završio u mreži. Maccabi je do vodstva od 2:0 stigao u 50. minuti preko Kjartanssona, da bi 20 minuta kasnije viđen najljepši gol na utakmici. Medunjanin je iz slobodnog udarca fenomenalno pogodio za 3:0 i činilo se da je sve gotovo. 

Nakon toga, Zenit je preko Kokorina u 77. minuti došao do smanjenja na 3:1, da bi potom Maccabi ostao sa desetoricom na terenu zbog isključenja Dase u 81. minuti. Gosti iz Rusije su u 84. minuti preko Maka smanjili na 3:2, da bi potom Guliano u 86. šokirao domaće navijače i pogodio za 3:3. U prvoj minuti sudijske nadoknade, rezervista Đorđević je pogodio za nevjerovatan preokret i pobjedu Zenita.

U drugoj utakmici grupe D, Alkmaar i Dundalk su remizirali odigravši 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U grupi C, Anderlecht je savladao Gabalu rezultatom 3:1, dok su Mainz i St. Etienne podijelili bodove (1:1).

U grupi F, Sassuolo je na svom terenu savladao Athletic Bilbao sa 3:0 golovima Lirole, Defrela i Politana,  dok je Rapid nakon preokreta bio bolji od Genka sa 3:2. Tino Sušić je u igru ušao u 78. minuti, dok Srđan Grahovac nije dobijao priliku za igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi