Dva gola Morate i jedan Balea za pobjedu Reala
Foto: EPA

Real slavio

Dva gola Morate i jedan Balea za pobjedu Reala

Midhat Šljivak

Fudbaleri Real Madrida savladali su danas na Santiago Bernabeu ekipu Espanyola s 3:1 u posljednjem 38. kolu španske Primere. 

Real je šanse za titulu izgubio nakon remija u Valladolidu, ali su izabranici Carla Ancelottija ipak pobjedom najavili predstojeće finale Lige prvaka protiv gradskog rivala Atletica.

Prvo poluvrijeme današnjeg susreta donijela je nešto bolju igru Kraljeva. Imali su nekoliko jako dobrih šansi pred golom Francisca Casille, ali je golman gostiju iz Barcelone bez većih problema sačuvao svoju mrežu, te se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Di Maria je dobrim pokušajem otvorio drugo poluvrijeme, ali je njegov šut otišao pored gola. Ipak, napadi Reala su se isplatili u 64. minuti. Gareth Bale je sjajno pogodio mrežu gostiju za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Samo minut kasnije golu Ikera Casillasa prijetio je Simao, no šut mu je završio pored gola, da bi zatim i Pizzi imao dobar šut, ali je i on bio neprecizan. Promašaji su se gostima osvetili u 86. minuti kada je Alvaro Morata pogodio za prednost od 2:0.

Ipak, Espanyol je preko Pizzija u 90. minuti uspio postići gol za 2:1, ali je konačnih 3:1 postavo Morata drugim golom u nadoknadi vremena.

Primera, 38. kolo:

Real Madrid - Espanyol 3:1 (Bale 64', Morata 86', 90+2))

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.