Dva gola Subašića za debi iz snova!

Dynamo s 2:1 savladao Bochum

Dva gola Subašića za debi iz snova!

Edmir Škorić

Nogometaši Dynama iz Dresdena pred svojim su navijačima došli do druge prvenstvene pobjede i to golovima povremenog bh. reprezentativca Muhameda Subašića.

Dynamo je u šest proteklih susreta osvojio tek četiri boda, a važna tri boda nad Bochumom i bijeg iz opasne zone osigurao im je Muhamed Subašić, koji je ovog ljeta stigao na jednogodišnju posudbu iz Olimpica i kome je ovo bio prvi službeni nastup u dresu novog kluba.

Prvi gol postignut je u drugoj minuti sudijskog vremena prvog dijela. Filip Trojan je izveo korner s lijeve strane, Subašić sa pet metara sjajno glavom zahvatio loptu i smjestio je u desnu stranu gola nemoćnog Andreasa Luthea.

Nešto prije tog gola gosti iz Bochuma ostali su sa igračem manje, jer je Japanac Takashi Inui uspio da za 45 minuta skupi dva žuta kartona. U nastavku, iako s igračem manje, Bochum u nekoliko navrata opasno prijeti. Ni Dynamo nije ostao bez odgovora.

U 64. minuti Subašić umalo da zabije još jedan gol poslije izvedenog kornera Trojaka, no ovaj put s linije je jedan gostujući igrač izbacio njegov šut glavom. Ipak, Subašić je do kraja uspio postići i drugi gol, čime je ovjerio pobjedu Dynama i obradovao oko 20.000 navijača, čija podrška ni u jednom trenutku nije izostala.

Pet minuta prije kraja, zvanično nogometaš Olimpica postiže prekrasan pogodak iz slobodnog udarca i već sada postaje jedan od ključnih igrača njemačkog drugoligaša. Nastavi li ovako, Subašić bi preko Dresdena mogao do Bundeslige.

Utješni gol za Bochum u 90. minuti postiže Mirkan Aydin, sjajnim udarcem sa 15-ak metara nakon povratne lopte Tesea.

Inače, osljednju natjecateljsku utakmicu Dynamo i Bochum odigrali su u avgustu 2008. godine u sklopu DFB Kupa, a  tada je pogotkom Dennisa Grotea Dynamo slavio s 1:0.

2. Bundesliga, 7. kolo:

Dynamo Dresden - Bochum 2:1 (Subašić 45, 85/ Aydin 90)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.